Budinca de ceapa si sunca

Printeaza

O reteta de budinca de ceapa si sunca din: cartofi, sunca afumata, ceapa, ardei gras, smantana, feta, oua, ulei de masline, pesmet si sare.

Ingrediente:Budinca de ceapa si sunca

  • 300 g cartofi
  • 300 g sunca afumata
  • 3 cepe mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ardie gras
  • 200 g smantana
  • 200 g feta
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe în apă cu puţină sare cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Când sunt gata, scurge-i într-o sită. Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte la foc iute legumele tăiate cuburi. Când sunt aproape gata, adaugă şunca tăiată după preferinţă.

Separat, bate ouăle cu puţină sare, adaugă brânza sfărâmată şi smântână. Unge un vas cu ulei, tapetează cu pesmet, aşază amestecul de legume şi şuncă şi toarnă smântână bătută cu ouă şi brânză.

Dă tava la cuptorul încins pentru 20-25 de minute ori până când budinca prinde o crustă aurie. Serveşte imediat.

Budinca de ceapa si sunca

Budinca de ceapa si sunca

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.