Budinca cu branza, stafide si coaja de portocala

Printeaza

Budinca cu branza, stafide si coaja de portocala din: brânză de vaci, ouă, zahăr, praf de copt,  suc lămâie, coaja rasă de la 1 portocală, smântână, esenţă de vanilie, zahăr vanilat, stafide, esenţă de rom, unt, lapte, sare.

Budinca_cu_branza_stafide_si_coaja_de_portocala

Ingrediente:

  • 1 kg brânză de vaci bine scursă
  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • 1 lingură praf de copt
  • 2 linguri suc lămâie
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 g stafide
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 50 g unt
  • 5 linguri lapte
  • praf de sare

Mod de preparare:

Combini laptele cu esenţa de rom şi pui stafi­dele la înmuiat. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci brânza cu gălbenuşurile, untul, zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie.

Adaugi coaja rasă de portocală, praful de copt stins cu zea­mă de lămâie şi smântâ­nă. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în crema de brânză. La sfârşit adaugi stafidele.

Tapetezi o formă rotun­dă cu fund detaşabil cu fă­ină şi unt, torni compoziţia şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil aproximativ 40 de minute.

Budinca cu branza, stafide si coaja de portocala

Budinca_cu_branza_stafide_si_coaja_de_portocala

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.