Budinca aromata

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca aromata din: unt, zahar, oua, cuisoare, scortisoara, ciocolata de menaj, coaja de lamaie, migdale, nuci, frisca si sirop de zmeura.

Ingrediente:Budinca aromata

  • 150 g unt
  • 220 g zahar praf
  • 6 oua intregi+5 galbenusuri
  • 5 cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g ciocolata neagra de menaj
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 g migdale sau nuci zdrobite
  • 3 linguri nuci macinate

ornare:

  • 100 ml frisca
  • nuci/migdale zdrobite
  • 200 ml siropd e zmeura sau de alt fructe de padure

 

Mod de preparare:

Frecaţi spumă untul cu zahărul. Adăugaţi pe rând cele 5 gălbenuşuri, amestecând mereu compoziţia. Nu puneţi un nou gălbenuş până când cel de di­nainte nu este complet asimilat în compoziţie.

După ce s-au încor­porat toate gălbenuşurile, puneţi tot pe rând, cele 6 ouă întregi (gălbenuş şi albuş) şi amestecaţi bine compoziţia încă 15 minute.

Când aceasta a devenit omo­genă, adăugaţi cuişoarele zdrobite, scorţişoara măcinată, ciocolata rasă pe răzătoarea mică, coaja de lămâie rasă şi migdalele sau nu­cile zdrobite mai mari.

Turnaţi compoziţia în 4 castroane termorezistente, puneţi-le la cuptor şi coaceţi la foc potrivit.

Lăsaţi-le apoi la răcit şi înainte de servire, omaţi-le cu frişcă, sirop de zmeu­ră şi migdale sau nuci.

Budinca aromata

Budinca aromata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.