Buchet de mere cu nuca si coaja de lamaie

Printeaza

Buchet de mere cu nuca si coaja de lamaie din: oua, zahar praf, zeama de lamaie, ghimbir, nuci, coaja de lamaie, unt, faina, praf de copt, lapte, vanilie, scortisoara, mere.

Ingrediente:Buchet_de_mere_cu_nuca_si_coaja_de_lamaie

blatul:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura cubulete de ghimbir
  • 2 linguri nuci zdrobite
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 150 g unt
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

crema:

  • 375 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 80 g zahar

ornare:

  • 2 lingurite scortisoara
  • 800 g mere (verzi si rosii)
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Untul se freacă cu zahărul până devine o cremă spumoasă, apoi se încorporează gălbenuşurile pe rând. Se adaugă praful de copt stins cu zeama de lămâie, apoi făina, “în ploaie”. Se adaugă ghimbirul şi nucile amestecând uşor.

Albuşurile se bat spumă şi se adaugă în compoziţie. Se tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă şi se toarnă compoziţia. Se pune la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.

Se prepară crema: într-un vas se pune laptele cu batonul de vanilie pe foc şi se lasă până fierbe. Gălbenuşurile se bat cu zahărul până devin albe, apoi se toarnă treptat, amestecând mereu, peste laptele fierbinte. Se ţine compoziţia pe foc până se îngroaşă. Se lasă la rece.

După ce s-a răcit, se toarnă peste blat. Din coaja merelor, curăţată mai gros, se formează petalele buchetului – coaja trebuie să fie cât mai lungă şi se înfăşoară ca aţa pe mosorel. Se aşază deasupra cremei, se apasă puţin în cremă, se desfac “petalele” şi apoi se pudrează cu zahăr şi scorţişoară.

Buchet de mere cu nuca si coaja de lamaie

Buchet_de_mere_cu_nuca_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.