Bucate ardelenesti

Printeaza

Bucate ardelenesti din: carne de vita, lichior, sunca, ceapa, ciuperci, unt, morcovi, smantana, telina, sare, piper.

Ingrediente:Bucate ardelenesti

  • 4 felii carne de vită
  • 50 ml + 3 linguri lichior de vişine
  • 4 felii şuncă
  • 3 cepe roşii
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 20 g unt
  • 2 morcovi
  • 200 ml smân­tână dulce
  • 50 g ţelină
  • 300 ml supă de oase

 

Mod de preparare:

Feliile de carne se ung cu vişinata şi se lasă deoparte cinci minute. Se pune apoi pe fiecare câte o felie de şuncă şi, după gust, sare şi piper.

Două cepe se toacă mărunt, ciupercile se taie felii, se amestecă, apoi se pun grămăjoare pe felii. Se rulează, se leagă cu sfoară şi se prăjesc ruladele în unt încins, timp de 5 minute. Se scot din cratiţă şi se păstrează la cald.

Intre timp, se curăţă ceapa rămasă, se căleşte în grăsimea rămasă, se adaugă morcovii şi ţelina tăiate felii şi se rumenesc câteva minute. Se aşază deasupra rulourile, se toarnă supa de oase şi se fierbe mâncarea înăbuşit timp de o oră.

După ce carnea a fiert, se scot rulourile din sos, se îndepărtează sfoara, se taie oblic în două şi se aşază pe un platou.

Sosul din tavă se pasirează, se amestecă apoi cu smântână cele trei linguri de vişinată şi se lasă pe foc să dea câteva clocote, apoi se toarnă peste feliile de carne.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.