Bucataria dietetica: Mere coapte
PrinteazaMere coapte din: mere, miere, frisca, nuci, unt, scortisoara si smantana.
- 4 mere mari
- 2 linguri miere
- 100 g frisca
- 2 linguri nuci zdrobite
- 1 lingurita unt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 300 ml smantana
Mod de preparare:
Curăţaţi merele de cotor şi tăiaţi-le în rondele. Ungeti un vas termorezistent cu unt. Aşezaţi feliile de mere în vas.
Deasupra lor presăraţi scorţişoară şi turnaţi în strat uniform mierea. Feliile se pot aşeza în mai multe straturi, dacă este nevoie.
Puneţi vasu în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit. Când merele s-au înmuiat, scoateţi vasul din cuptor şi lăsaţi-l la răcit.
Inainte de servire, turnati deasupra un strat de frişcă bătută din smântână proaspătă.
Mere coapte
Pofta buna!
Da, asta da!