Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă)
- 5-6 roşii
- 1 căţel de usturoi
- 10 frunze de busuioc
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală roşiile şi taie-le rondele groase. Curăţă usturoiul de coajă şi taie-1 sferturi. Sărează şi piperează, după gust, rondelele de roşii, pune-le pe grătarul aşezat la 5 cm deasupra jarului şi frige-le câte 5 minute pe ambele părţi, punând peste ele câte o frunză de busuioc după ce le-ai întors prima oară.
Pune feliile de pâine pe grătar şi frige-le, apoi freacă-le cu usturoi pentru aromă. Aranjează rondelele de roşii cu frunzele de busuioc deasupra pe feliile de pâine, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline, decorează-le cu feliuţe de usturoi şi serveşte bruschettele imediat.
Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc
Poftă bună!