Bruschette cu chutney de ceapă

Printeaza

O reteta delicioasa de bruschette cu chutney de ceapa, mortadella, paine neagra, ceapa rosie, cimbru uscat, zahar brun, fenicul, suc de portocale, otet balsamic, cuisoare, coriandru, cimbru ramurele.

Ingrediente:Bruschette cu chutney de ceapă

  • 8 felii de mortadella
  • 4 felii de pâine neagră
  • 2 cepe roşii
  • 1/2 linguriţă de cimbru uscat
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 1rădăcină de fenicul
  • 200 ml suc de portocale
  • 80 ml oţet balsamic
  • cuişoare
  • coriandru
  • rămurele de cimbru

Mod de preparare:

Se fierbe feniculul în apă cu sare până se înmoaie puţin, apoi se fierbe complet în suc de portocale, aproximativ 15 – 20 de minute. Se scurge de zeamă şi se pasează prin blender.

Intr-o crăticioară, se călesc la foc mic, aproximativ 10 minute, ceapa roşie tocată mărunt, zahărul brun, cimbrul uscat şi oţetul balsamic. Se obţine un sos scăzut, lipicios.

Se amestecă cu piureul de fenicul, obţinându-se chutney-ul care se lasă la răcit.

Pe feliile de pâine se aşază câte două felii de mortadella, iar între ele se pune chutney de ceapă. Se decorează cu rămurele de cimbru.

Bruschette cu chutney de ceapă

Bruschette cu chutney de ceapă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.