Bruschete cu sos picant

Printeaza

O reteta delicioasa de bruschete cu: bruschete, cartofi, rosii, ceapa, ardei gras, ulei, usturoi, coriandru, foi de dafin, rozmarin, vin, faina, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 500 groşii
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 25 ml ulei
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1/2linguriţă cu coriandru
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita cu rozmarin
  • 50ml vin
  • 1 linguriţă cu făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală bine cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în puţin ulei cu adaos de apă. Când ceapa capă­tă o culoare aurie, presară făina. Adaugă ardeii tăiaţi mărunt, roşiile clecojite şi zdrobite, vinul, coriandrul, rozmarinul, foaia de dafin şi piper.

După ce a dat în câteva clocote, adaugă Usturoiul zdrobit şi sare. Lasă să fiarbă până se leagă bine sosul. Sosul astfel obţinut, amestecă-l uşor cu cartofii decojiţi şi zdrobiţi cu furculiţa. Serveşte fie cald, fie rece, pe felii de pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.