Bruschete cu frunze de papadie si bacon

Printeaza

Bruschete cu frunze de papadie si bacon din: frunze de papadie, paine de casa, bacon, branza de oaie, otet de vin, sare, piper.

Ingrediente:Bruschete_cu_frunze_de_papadie_si_bacon

  • 100 g frunze de papadie
  • 4 felii de paine de casa
  • 4 felii subtiri de bacon
  • 60 g branza de oaie
  • 1 lingura de otet de vin vechi
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi frunzele de păpădie, spălaţi-le şi scurgeţi-le. Uscaţi-le într-o bucată de pânză, apoi tăiaţi-le bucăţi mari. Prăjiţi uşor feliile de pâine de casă în prăjitor sau pe grătarul cuptorului şi întoarceţi-le o dată. Rumeniţi feliile de bacon fară grăsime într-o tigaie mare, teflo­nată, pe foc moderat; puneţi feliile unele lângă altele fară să se suprapună şi întoarceţi-le o dată.

Luaţi de pe foc imediat ce încep să devină crocante. Trebuie să rămână moi. încălziţi cuptorul şi puneţi feliile de pâine pe o tavă de cuptor. Tăiaţi brânza feliuţe. Puneţi o feliuţă de bacon pe fiecare felie de pâine şi acoperiţi cu frunze de păpădie.

Stropiţi cu puţin oţet, apoi repartizaţi deasupra feliuţe de brânză. Săraţi şi piperaţi. Puneţi tava în cuptor şi lăsaţi să se facă 1-2 minute, exact cât brânza se topeşte şi începe să se rumenească. Serviţi imediat.

Bruschete cu frunze de papadie si bacon

Bruschete_cu_frunze_de_papadie_si_bacon

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.