Broscute cu nuca si smantana

Printeaza

Broscute cu nuca si smantana din: smantana, unt, oua, zahar, vanilie, faina, nuca, sare.

Ingrediente:Broscute cu nuca si smantana

  • 450 g smântână
  • 200 g unt (untură)
  • 150 g unt
  • 4-5 ouă
  • 4-5 linguri zahăr
  • 1 esenţă vanilie
  • 600 g făină
  • 300 g nucă măcinată
  • zahăr pudră
  • 1 praf sare

 

Mod de preparare:

Amesteci smântână cu un­tul sau cu untu­ra, până se omo­genizează, apoi adaugi gălbenu­şurile şi vanilia. Cerni făina şi o încorporezi în aluat şi amesteci până se dezlipeşte de pe mână.

Impărţi aluatul în 6, întinzi fie­care bucată şi ungi cu unt topit, apoi rulezi fiecare foaie, acoperi cu folie şi dai la frigider 2-3 ore.

Intre timp, pregăteşti umplutu­ra: baţi albuşurile cu un praf de sare, adaugi zahărul şi, la final, nuca. Scoţi câte un sul de aluat din frigider şi întinzi, decupezi cu o formă rotun­dă şi umpli cu compoziţia de nucă. Acoperi cu două părţi, apoi răsuceşti capetele. Pui în tavă şi le coci la foc potrivit, până sunt rumenite – 20 de minute, la 170 °C , după care le tă­văleşti prin zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.