Broccoli italienesc

Printeaza

O reteta de broccoli italienesc din: broccoli, ciuperci, morcov, ceapa, rosii, sunca prosciutto, ulei de masline, faina, sare, piper, patrunjel verde si lamaie.

Ingrediente:Broccoli italienesc

  • 1 broccoli mare
  • 150 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 rosii sau suc de rosii sau 1-2 linguri bulion
  • 100 g sunca prosciutto
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul şi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti în foarte puţin ulei. Adaugi făina, amestecând bine, pui sucul de roşii sau roşiile pasate, sare şi piper. Laşi la fiert timp de 15 minute, amestecând până se îngroaşă puţin.

Cureţi broccoli (îl laşi întreg) şi îl fierbi timp de 10 minute în apă clocotită în care adaugi zeamă de lămâie şi sare. Strecori bine.

Cureţi ciupercile, le speli, le tai şi le căleşti în puţin ulei cu puţină zeamă de lămâie, iar când s-au înmuiat, adaugi şunca tăiată mă­runt şi mai laşi totul să se căleas­că împreună. Aşezi broccoli fiert întreg pe un platou în care urmează să-l serveşti şi îl acoperi cu garnitura de mai sus, presărând pătrunjel verde fin tocat.

Acest fel de mâncare poate fi consumat simplu, ca atare, dar şi drept garnitură. Se prepară repe­de si e sătios.

Broccoli italienesc

Broccoli italienesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.