Broccoli cu spumă de şuncă

Printeaza

O reteta simpla de broccoli cu spuma de sunca din: cartofi, broccoli, sunca, smantana, ulei de masline extravirgin, sare, piper si pasta de masline negre

Ingrediente:Broccoli cu spumă de şuncă

  • 500 g cartofi
  • 300 g broccoli
  • 250 g şuncă fiartă
  • 100 ml smântână proaspătă
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

Pentru decor:

  • 2 linguri pastă de măsline negre

 

Mod de preparare:

Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă clo­cotită. Intre timp, opăreşte broccoli cu apă sărată. Freacă şunca tăiată bucăţele, adaugă smântână şi amestecă bine. Scurge de apă bucheţelele de broccoli, pasează-le şi asezonează-le cu ulei şi piper, apoi dă-le deoparte.

Scurge cartofii, pasează-i (foto 3) şi asezonează-i cu ulei de măsline extravirgin, sare şi piper, după gust. Ia patru forme metalice fără fund (ci­lindrice sau tronconice) şi aşază-le pe câte o farfurie. Umple fiecare formă cu compozi­ţiile preparate anterior, în următoarea ordi­ne: întâi un strat de cartofi, unul cu şuncă şi, la sfârşit, unul de broccoli.

Pune în frigider pentru o oră, apoi scoate cu grijă formele metalice şi întinde pe deasupra un strat de pastă de măsline negre.

Broccoli cu spumă de şuncă

Broccoli cu spumă de şuncă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.