Broccoli cu ansoa

Printeaza

Broccoli cu ansoa din: broccoli, ansoa, mustar, usturoi, galbenus, ulei, lamaie, apa minerala, busuioc, sare, piper, unt, parmezan, cascaval.

Ingrediente:Broccoli cu ansoa

  • un kilogram broccoli
  • 300 g anşoa din conservă
  • muştar cu seminţe
  • 8 căţei de usturoi
  • un gălbenuş
  • 250 ml ulei
  • o jumătate de lămâie
  • apă minerală
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • parmezan
  • caşcaval sărat

 

Mod de preparare:

Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare şi untul tăiat în cubuleţe. Usturoiul se curăţă de foi, se pisează mărunt şi se pune într-un castron. Se adaugă o jumătate de linguriţă de sare, puţin piper şi gălbenuşul de ou crud.

Se mixează şi se adaugă trep­tat uleiul de floarea-soarelui ca la maioneză. Se toarnă două linguri de apă minerală şi sucul de la o jumătate de lămâie. O lingură din muştarul cu seminţe se adaugă şi el la compoziţie, se mixează, apoi sosul obţinut se introduce la rece.

Se scoate broccoli din apă, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Se aşază într-un castron, se presară o jumătate de linguriţă de busuioc uscat, se toarnă sosul de usturoi şi se amestecă.

Se adaugă fileurile de anşoa scurse de ulei şi se serveşte. Se mai poate adăuga parmezan sau caşcaval sărat dat prin râzătoare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.