Briose cu zmeura

Printeaza

O reteta de briose cu zmeura din: unt, faina integrala, faina alba, praf de copt, mac, oua, zahar, smantana, lapte, unt, coaja de limetta, zmeura si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 30 g unt
  • 1 pahar (200 ml) faina integrala
  • 1 pahar (20 ml ) faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri mac macinat
  • 2 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 pahar (200 ml) smantana
  • 5 linguri lapte
  • 8 linguri unt topit
  • coaja rasa de la 1/2 limetta
  • 150 g zmeura
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o crăticioară. Se clătesc formele de silicon cu apă rece şi se lasă să se usuce; se ung apoi cu unt. Se amestecă sortimentele de făină cu praful de copt şi macul. Separat, se bat ouăle cu o furculiţă şi se înglo­bează treptat smântână şi laptele.

Se adaugă coaja de limettă la untul topit şi se toarnă peste compoziţia de ouă; în final, se înglobează ames­tecul de făină. Se repartizează în forme câte puţin aluat şi se aşază câte 2 boabe de zmeură; se întinde deasupra restul de aluat, astfel încât formele să fie pline pe trei sferturi.

Deasupra se repartizează restul de zmeură. Se încinge cuptorul la 200 °C şi se coc brioşele cca 17-19 min. la mijlocul cuptorului. Se lasă să se răcească; înainte de servire se transferă din formele de silicon în manşete de hâr­tie şi se pudrează cu zahăr.

Briose cu zmeura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.