Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete

Printeaza

O reteta de briose umplute cu bezea si fructe proaspete din: faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, galbenus, ou, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, fructe de padure si albusuri.

Ingrediente:Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete

  • 200 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 80 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 gălbenuş
  • 1 ou
  • 75 g unt

umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • 180 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 lingură praf de budincă de vanilie
  • 200 g fructe de pădure asortate
  • 2 albuşuri

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se frământă un aluat din făină, praf de copt, zahăr tos, zahăr vanilat, gălbenuş, ou şi unt. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat. Se ung formele mici de brioşe.

Se întin­de o foaie de aluat şi se decupează din ea cercuri; se aşază fiecare cerculeţ în câte o formă şi se presează bi­ne.

Se amestecă brânza de vaci cu 80 g zahăr, ouă şi praf de budincă. Se curăţă fructele de pădure şi se adaugă. Se aşază în forme şi se coc 20 min. Se reduce temperatura din cuptor la 100°C. 3

Se bat albuşurile cu restul de zahăr; se şpriţează peste brioşe şi se mai coc 20 min. După ce se ră­cesc, se ornează după dorinţă.

Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete

Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.