Briose turnulet
PrinteazaBriose turnulet din: smantana, crema de branza, branza brie, branza de capra, masline, faina, praf de copt, oua, ulei de masline, lapte, unt si sare.
- 100 g smantana
- 100 g crema de branza
- 100 g branza brie
- 100 g branza de capra
pentru briose:
- 100 g masline
- 250 g faina integrala
- 1 pliculet cu praf de copt
- 2 oua
- 75 ml ulei de masline
- 150 ml lapte
- 1 lingurita cu unt
- sare
Mod de preparare:
Bate ouăle cu uleiul. Adaugă laptele, după care încorporează făina amestecată cu praful de copt şi sare. La final, adaugă măslinele tăiate mărunt. Toarnă compoziţia în formele de brioşe unse cu unt şi tapetate cu făină.
Coace la cuptor, la foc moderat, cam 25 de minute, între timp, freacă smântână cu brânzeturile şi potriveşte gustul de sare. Lasă la rece cel puţin 30 de minute. După ce s-au răcit brioşete, taie-le pe jumătate şi umple-le la mijloc cu puţină cremă de brânzeturi. De jur împrejur, pune frunzuliţe de pătrunjel.
Briose turnulet
Pofta buna!