Brioşe ţărăneşti cu şuncă şi mozzarella

Printeaza

O reteta briose taranesti cu sunca si mozzarella din: faina alba, cartofi, drojdie de bere, lapte, ulei extravirgin de masline, oua, sunca, mozzarella si sare.

Ingrediente:Brioşe ţărăneşti cu şuncă şi mozzarella

  • 300 g faină albă
  • 150 g cartofi
  • 1 cub drojdie de bere proaspătă
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 ouă
  • 150 g şuncă fiartă
  • 150 g mozzarella
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în apă cu puţină sare. Când sunt gata, scurge-i de apă şi lasă-i la ră­cit. Dizolvă drojdia de bere cu puţin lapte călduţ.

Pune într-un vas faina şi cartofii zdro­biţi. Adaugă uleiul de măsline, pu­ţină sare, drojdia dizolvată în lapte şi ouăle bătute uşor. Amestecă, ajutându-te de un tel şi de o lingură de lemn.

Taie şunca şi mozzarella în cuburi mici şi adaugă-le în compoziţie. Amestecă bine până se omogenizează. Unge cu unt formele pentru brioşe şi tapetează-le cu faină.

Toarnă compoziţia în forme, lăsând circa 1 cm de marginea superioară. Pune brioşele într-un loc călduţ şi lasă-le să crească timp de 40 de minute. Incălzeşte cuptorul la 180° C, pune brioşele la copt pentru 20 de minute, apoi scoate-le din forme şi serveşte-le imediat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.