Briose cu portocale glasate

Printeaza

O reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt, zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala.

Ingrediente:Briose cu portocale glasate

  • 175 g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 175 g de unt nesarat
  • 175 g de zahar fin
  • 3 oua batute
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite de flori uscate de lavanda
  • 6 felii de portocala glasata

glazura de ciocolata:

  • 150 g zahar pudra
  • 3 lingurite de cacao pudra
  • 60 g de ciocolata neagra, topita

crema de unt cu portocale:

  • 150 g unt nesarat
  • 220 g de zahar pudra
  • sucul si coaja rasa fin de la o portocala

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170°C. Se pun faina, praful de copt, untul şi zahărul într-un castron, mestecând continuu. Adaugă ouăle, coaja de portocală, lavanda şi feliile de portocală glasată.

Se pune aluatul cu lingura în opt sau 12 hârtiuţe de copt într-o tavă de brioşe. Se lasă la cuptor circa 15 minute.

Pentru glazura de ciocolată, se amestecă zahărul cu pudra de cacao şi trei linguri de apă, apoi se adaugă ciocolata topită.

Se întinde glazura de ciocolată pe fiecare brioşă rece. Pentru crema de unt, se bate untul cu zahărul pudră, coaja şi sucul de portocală pentru a obţine o cremă groasă.

Se pune compozi­ţia cu lingura într-un cornet de ornat cu vârf zimţat (sau se poate confecţiona unul tăind colţul unei pungi mai groase).

Briose cu portocale glasate

Briose cu portocale glasate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.