Brioşe cu pere

Printeaza

O reteta gustoasa de Brioşe cu pere din: oua, unt, sare, nuci, faina, zahar vanilat, esenta de vanilie, zahar, pere, apa, lichior de portocala, zeama de lamaie si unt.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 g unt
  • un praf sare
  • 100 g nuci macinate
  • 3 linguri faina
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 4 pere
  • 200 ml apa
  • 100 ml lichior de portocala
  • zeama de la o lamaie
  • zahar si unt pentru tapetat tava

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă perele. Se lasă întregi şi se pun să fiarbă cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja de portocală, zeama de lămâie, lichiorul şi apa. Se lasă să fiarbă până scad la jumătate. Se dau apoi deoparte şi se lasă să se răcească.

Se topeşte untul şi se răceşte. Se bat albuşurile spumă cu sarea, se adaugă gălbenuşurile, untul topit, nucile măcinate, zahărul vanilat şi făina cernută.

Se încorporează uşor şi, la final, se adaugă perele fierte tăiate cubuleţe. Se toarnă apoi compoziţia în formele de brioşe tapetate cu unt şi zahăr şi se bagă în cuptor. Se servesc ornate cu mentă şi feliuţe de pere confiate.

Brioşe cu pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.