Briose cu ou, spanac si somon afumat

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu ou, spanac si somon afumat din: otet de vin alb, oua, spanac, unt, chifle, somon afumat, galbenusuri de ou, zeama de lamaie si piper cayenne.

Ingrediente:Briose cu ou, spanac si somon afumat

  • o lingura de otet de vin alb
  • 4 oua proaspete
  • 300 g spanac
  • 25 g unt, pentru prajit si uns
  • 2 chifle, taiate in doua
  • 4 felii de somon afumat, de cea mai buna calitate

pentru sosul olandez:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 140 g unt topit
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • un praf de piper cayenne

 

Mod de preparare:

Pentru sosul olandez, se bat într-un bol la bain-marie gălbenuşurile cu 2  linguri de apă fierbinte. Se adaugă treptat untul topit (excepţie făcând restul lăptos de unt care rămâne pe fund) până se omogenizează. Se adaugă zeama de lămâie şi se asezonează cu piper şi sare după gust, apoi se dă deoparte.

Se pun apa şi oţetul la fiert într-o oală nu foarte adâncă şi nu se adaugă sare decât după ce dau în clocot; se adaugă ouăle în apa şi se fierb pentru 2 minute. Se scot cu o spumieră şi se răcoresc în apa rece. Se căleşte într-un wok spanacul cu un cub de unt până se înmoăe, se scurge şi se condimentează.

Se încinge grătarul aragazului. Se aşază chiflele pe o tavă, cu partea tăiată în sus şi se lasă la cuptor până se rumenesc. Se scot, se dau cu unt şi se acoperă cu bucăţi de sonon afumat.

Se acoperă în mod egal cu spanac, având grijă să se lase adâncitură pentru ou. Ouăle se stropesc cu un sfert din cantititea de sos şi se aşază din nou în cupor aprox. un minut până se rumenesc. Se servesc calde.

Briose cu ou, spanac si somon afumat

Briose cu ou, spanac si somon afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.