Briose cu nuci
PrinteazaBriose cu nuci din: faina, zahar, oua, praf de copt, lapte, unt, nuci.
Ingrediente:
- 315 g făină
- 60 g zahăr
- 2 ouă
- 2 linguriţe praf de copt
- 375 ml lapte
- 160 g unt
- 100 g nuci măcinate
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Ungi 12 forme de brioşe cu unt topit sau cu ulei şi le aşezi într-o tavă de cuptor. Incorporezi într-un bol făina, zahărul şi praful de copt. Faci un gol în mijloc şi pui ouăle bătute uşor, laptele şi untul topit.
Amesteci cu o furculiţă sau cu o spatulă până se omogenizează. Compoziţia trebuie să fie destul de groasă. Pui cu lingura din compoziţie în formele de brioşe. Laşi la copt 20 de minute, le scoţi, le presari cu nucă şi le mai ţii 5-10 minute. Scoţi brioşele şi le dai deoparte să se răcească.
Briose cu nuci
Pofta buna!