Briose cu lamaie

Printeaza

O reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra.

Ingrediente:Briose cu lamaie

  • 150 g faina cu agent de crestere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 g zahar brun
  • 150 g unt nesarat, inmuiat
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 2 lamai si zeama de la 1

pentru glazura:

  • 175 g zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Preîncalzeşte cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu ulei 12 forme de briose. Intr-un bol larg, pune făina, praful de copt, zahărul, untul, ouăle, zeama şi coaja de lămâie şi, cu ajutorul mixerului electric, amestecă la viteză maximă 3-4 minute. Porţionează compoziţia in formele pregătite şi nivelează suprafaţa; dă la cuptor 20 de minute, până când scobitoarea înfipta iese curată.

Pentru a prepara glazura, amestecă 125 g zahăr pudră cu coaja de lămâie şi zeama. Toarnă deasupra brioşelor, cât sunt calde, circa 2/3 din glazură.

Lasă brioşele să se răcească în forme şi lasă glazura să se întărească înainte să le scoţi din forme. Adaugă zahărul pudră rămas în glazură şi bate până când obţii o pastă omogenă. Stropeşte brioşele şi lasă să se întărească.

Briose cu lamaie

Briose cu lamaie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • briose cu lamaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.