Brioşe cu kiwi şi zmeură

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu kiwi si zmeura din: oua, unt, zahar pudra, zahar vanilat, ulei, faina, praf de copt, grasime, faina, zmeura si kiwi.

Ingrediente:Brioşe cu kiwi şi zmeură

aluat: 

  • 3 ouă
  • 60 g unt
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 pa­chet de zahăr vanilat
  • 3 linguri de ulei
  • 4 linguri de apă fierbinte
  • 250 g făină
  • 1 lingură de praf de copt
  • grăsime şi făină pentru uns forma de brioşeu

umplutură: 

  • 100 g zmeură proaspătă
  • 4 kiwi

 

Mod de preparare:

Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat bine, până se obţine o spumă.

Se taie untul în bucăţele mici, se presară deasupra zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, apa fierbinte şi se amestecă totul până când devine spumă.

Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi se în­corporează cu atenţie albuşurile spumă.

La sfârşit se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se ung cu unt formele de brioşă şi se presară cu făină.

Se curăţă kiwi şi se taie bucăţi. Se spală cu atenţie zmeura şi se lasă să se scurgă. Se umple o treime din formă cu aluat, apoi se adaugă bucăţile de kiwi şi câte patru zmeure în fiecare formă.

Apoi se umple restul de două treimi din formă cu aluat. 0 Se coace la 180° C, 20 de minute. După ce s-au copt, se lasă să se răcească şi se pun pe o tavă din metal.

Brioşe cu kiwi şi zmeură

Brioşe cu kiwi şi zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.