Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

Printeaza

Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

Ingrediente:Briose cu fructe in sos de caise sau piersici

  • 500g fructe de sezon
  • 200ml alcool de 40°
  • 1 lamâie
  • 100g zahar
  • 300g aluat pentru briose fine
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar praf
  • 400g caise proaspete (piersici) sau din compot
  • 4 linguri unt
  • 200g fulgi de migdale+nuci

 

Mod de preparare:

Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze 3 ore într-o solutie de alcool, zahar si zeama de lamâie.

Ungeti tavitele de briose cu unt si întindeti o foaie de aluat cu o grosime de 1cm. Foaia trebuie sa îmbrace si peretii tavitei. Asezati fructele peste aluat si acoperiti-le cu alta foaie de aluat. Presati marginile ca sa se lipeasca bine.

Lasati briosele la cald sa creasca (1 ora) si apoi ungeti-le cu ou batut pe deasupra si presarati fulgii de migdale si nuci.

Coaceti în cuptorul încalzit dinainte. Scoateti-le din cuptor când s-au rumenit bine si, cât sunt fierbinti, pudrati-le cu zahar praf.

Treceti prin sita metalica (sau blender) caisele (piersicile). Topiti 1 lingura unt si adaugati pulpa de fructe. }ineti pe foc iute 5 minute si apoi turnati sosul strecurat peste fiecare briosa.

În sos puteti adauga, dupa gust, zahar sau zeama de lamâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.