Brioşe cu fructe de pădure

Printeaza

O reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui, ou, zahar si frisca.

Ingrediente:Brioşe cu fructe de pădure

  • 250 g faina amesteca cu 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita pudra de cacao
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 85 g zahar brun
  • 85 g mix fructe de padure, dezghetate si scurse
  • 125 g iaurt
  • 125 ml de lapte
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ou, batut usor

pentru topping:

  • 1/2 punga fructe de padure congelate
  • 1 lingura de zahar
  • 200 ml frisca

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se aşază hârtie pentru brioşe în cele 12 găuri ale unei tăvi. Se cern făina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara într-un bol. Se adaugă amestecând zahărul şi fructele.

Se amestecă iaurtul şi laptele cu uleiul şi oul. Se face o adâncitură în mijlocul amestecului de făină şi se adaugă lichiidul amestecând încet. Se toarnă compoziţia în formele de brioşe şi se lasă la cuptor 15-20 de minute până când cresc şi se întăresc. Se scot şi se lasă la răcit pe un grătar metalic.

Intre timp, se încălzesc fructele congelate într-o crăticioară, împreuna cu zahărul şi 50ml de apă. Se amesteccă şi se fierb cateva secunde. Pentru servit, se aşază câte o brioşă pe o farfurie miiică, uşor adâncită, se decorează cu frisca şi se pune deasupra sosul de fructe, cu o lingură.

Brioşe cu fructe de pădure

Brioşe cu fructe de pădure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.