Briose fluturas
PrinteazaBriose fluturas din: unt, zahar, oua, praf de copt, esenta de vanilie, zahar pudra, gem si bombonele.
- 125 g unt
- 125 g zahar
- 2 oua
- 125 g faina, plus un praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
pentru glazura:
- 60 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri de gem de zmeura sau capsuni, fara seminte
- bombonele decorative
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180°C. Tapetează o tavă de brioşe cu forme de hârtie. într-un castron, bate spumă untul şi zahărul. Adaugă ouăle unul câte unul, bătând bine după fiecare, încorporează făina şi esenţa de vanilie.
Imparte compozitia cu o lingurita in fiecare forma de briosa. Coace 12-15 minute, pana sunt bine crescute si rumenite. Scoate-le pe un gratar metalic.
Pentru glazura, amesteca cu mixerul la un loc untul, zaharul pudra si vanilie; bate 3-4 minute, pana ce amestecul devine cremos. Adauga gem si amesteca putin ca sa capete un aspect marmorat. Cu un cutit ascutit, taie un disc de pe fiecare briosa.
Taie in jumatate si lasa deoparte. Imparte umplutura pe fiecare briosa, apoi fixeaza usot jumatatile ca pe niste aripi de fluture. Decoreaza cu bombonele.
Briose fluturas
Pofta buna!