Brioşe cu dovlecei

Printeaza

O reteta de briose cu dovlecei din: dovlecei, mar, portocala, ou, unt, faina, praf de copt, scortisoara, zahar brun, stafide, crema de branza si zahar pudra.

retete

Ingrediente:

  • 50g dovlecei, tăiaţi în cubuleţe
  • 1 măr, curăţat de coajă şi tăiat în sferturi
  • 1 portocală, tăiată în jumătate
  • 1 ou
  • 75g de unt, topit
  • 300g făină
  • ½ linguriţă praf de copt
  • ½ linguriţă de scorţişoară
  • 100g de zahăr brun fin
  • 1 mână de stafide
  • 1 cutie cremă de brânză
  • 3 linguri de zahăr pudră, pentru glazură

 

Mod de preparare:

Unge tava pentru brioşe cu ulei. Roagă un adult să încălzească cuptorul la 190º C/gaz 5.

Rade dovlecelul şi aşază-l într-un bol mare. Rade şi mărul şi adaugă-l peste dovlecel.

Stoarce sucul de portocale şi adaugă-l şi pe el în bol.

Sparge oul în alt bol; dacă îţi cad bucăţele de coajă, adună-le cu o lingură şi dă-le la o parte. Adaugă untul şi oul peste compoziţia cu dovlecei şi amestecă.

Cerne făina, praful de copt şi scorţişoara deasupra bolului cu dovlecei. Adaugă şi zahărul şi stafidele.

Cu o lingură amestecă până când se combină toate ingredientele şi nu te îngrijora dacă se fac cocoloaşe. Aşază cu o lingură compoziţia în tava pentru brioşe.

Roagă un adult să o dea la cuptor 20-25 de minute. Lasă-le la răcit în tavă, apoi unge-le cu glazură pe fiecare.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu ai nici o poza la asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.