Briose de ciocolata cu ananas

Printeaza

Briose de ciocolata cu ananas din: ciocolata neagra, unt, zahar tos, oua, faina, ananas, praf de copt, migdale, ghimbir, zahar brun, boabe de piper, rom, sare.

 

Ingrediente:Briose_de_ciocolata_cu_ananas

  • 150 g ciocolata neagra
  • 170 g unt
  • 130 g zahar tos
  • 4 oua
  • 60 g faina
  • un ananas
  • un pliculet praf de copt
  • 100 g migdale
  • o lingurita cu ghimbir ras
  • 75 g zahar brun
  • 3 boabe de piper
  • 100 ml rom
  • un sfert de lingurita cu sare

 

Mod de preparare:

Ananasul se curăţă de coajă şi mijloc şi se taie felii subţiri sau cubuleţe. Se încing 50 g de unt într-o crăticioară, se pune zahărul brun şi se caramelizează.

Se pune ananasul, se amestecă şi se lasă până devin aurii. Se toarnă romul şi boabele de piper şi se mai ţin pe foc cinci minute.

Ciocolata se topeşte la bain- marie, se adaugă untul, se amestecă şi se lasă să se răcească.

Atunci când compoziţia a devenit călduţă se adaugă zahărul tos, sarea şi ouăle, 80 g de migdale măcinate, praful de copt şi ghimbirul ras.

Se mixează două minute, se presară făina şi se mixează până se omogenizează compoziţia.

Se toarnă în forme de brioşă unse cu unt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute.

Se servesc calde sau reci, alaturi de ananasul caramelizat, presarate cu restul de migdale.

Briose de ciocolata cu ananas

Briose_de_ciocolata_cu_ananas

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.