Briose cu zmeura si bombonele
PrinteazaBriose cu zmeura si bombonele din: unt, zahar, oua, ciocolata, faina, praf de copt, zemaura, bombonele.
- 100 g unt
- 125 g zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 2 ouă
- 50 g ciocolată
- 200 g făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- 500 g zmeură (congelată)
- 75 g zahăr pudră
- bombonele colorate de ciocolată
- 24 forme de hârtie pentru brioşe
- 12 zmeure proaspete
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat spumă, apoi se adaugă treptat ouăle. Ciocolata se toacă mărunt.
Făina, praful de copt, zmeura şi ciocolata se amestecă, apoi se înglobează in restul ingredientelor.
Formele de brioşe se dublează (se pun două forme una peste cealaltă) şi se aşează pe o tavă. Se toarnă aluat până la circa 1 cm de margine, se bagă la cuptor 20 de minute, apoi se lasă să se răcească.
Zahărul pudră se amestecă cu puţină apă, apoi se ung brioşele cu această glazură. La final se ornează cu zmeură şi cu bombonele colorate din ciocolată.
Briose cu zmeura si bombonele
Pofta buna!