Briose cu vişine si ciocolată

Printeaza

O reteta de briose cu visine si ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara.

Ingrediente:Briose cu vişine si ciocolată

  • 80 g ciocolată
  • 75 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 4 ouă
  • 30 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 200 g alune măcinate
  • 200 g vişine prospete sau congelate
  • sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Baţi untul cu zahărul. Separi ouăle. Gălbenuşurile le adaugi pe rând în unt, urmate de făina ameste­cată cu praful de copt, laptele, alunele şi ciocola­ta rasă. Omogenizezi. Pregăteşti vişineile (da-( că sunt proaspete, le cureţi de sâmburi, dacă sunt congelate, le scoţi din congelator) şi încingi cuptorul.

Albuşul îl baţi cu un praf de sare şi îl adaugi în aluat. Tapetezi o formă de brioşe cu 12 suporturi de hârtie. Pui aluatul şi re­partizezi deasupra vişinele. Laşi să se coacă 25 de minute. Scoţi forma din cuptor şi laşi să se răcească brioşele. Amesteci puţin zahăr cu scorţişoara şi pre­sari amestecul peste briose.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.