Brioşe cu struguri
PrinteazaO reteta de briose cu struguri din: unt, oua, nuca, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie, faina, ciocolata, sare, zahar tos si struguri albi. Budinca de struguri are un gust inconfundabil dacă în compoziţia de gelatiină se adaugă puţin vin spumant sau şampanie.
Pentru deserturi, alege boabele de struguri şi unge-le cu miere sau cu sirrop, apoi stropeşte-le cu zeama de la o lămâie şi lasă-le câteva minute la rece
- 200 g unt
- 4 oua
- 100 g nuca macinata
- 250 g zahar pudra
- 1-2 pliculete zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 175 g faina
- 100 g ciocolata amaruie
- un praf sare
- unt si zahar tos pentru tapetat formele
- 200 g struguri albi
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Se adaugă ouăle şi coaja de lămâie. Se încorporează făina, nuca măcinată, sarea si, la final, ciocolata mărunţită. Se tapetează formele cu unt şi cu zahăr, se toarnă compoziţia şi se bagă în cuptor la 150°C.
După ce s-au copt, se scot pentru a se răci. In acest timp, se spală strugurii, se şterg şi se ornează cu ciocolată topită. Se aranjează pe brioşe, care se pudrează.
Brioşe cu struguri
Pofta buna!