Briose cu sos de caramel

Printeaza

Briose cu sos de caramel din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, iaurt, esenta de vanilie, unt, frisca.

Ingrediente:Briose cu sos de caramel

  • 350 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 250 g iaurt
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 6 linguri unt

Pentru caramel:

  • 2 linguri unt
  • 100 g zahăr brun
  • 90 ml friscă

Mod de preparare:

Amesteci făina cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi sarea şi praful de copt. Mixezi oul cu iaurtul şi vanilia şi încorporezi ingredientele uscate. La final, pui untul topit.

Umpli formele pe trei sferturi cu compoziţia de brioşe şi presari restul de zahăr. Dai brioşele la cuptor până trec testul scobitorii.

Pentru cremă, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul şi amesteci. Adaugi frişca şi amestec până când se îngroaşă sosul.

Serveşti brioşele stropite cu sosul caramel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.