Briose cu salam

Printeaza

Briose cu salam

Briose cu salam

Ingrediente:

  • 300 g salam
  • 250 g făină
  • un sfert de varză albă
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 300 g caşcaval
  • 3 ouă
  • 200 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 100 g parmezan
  • o jumătate de pliculeţ praf de copt
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • cartofi
  • mărar

Preparare:

Salamul se curăţă de folia protectoare, se taie în felii subţiri şi se ţine la rece. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă şi se taie în fâşii subţiri. Caşcavalul se taie în cubuleţe, iar parmezanul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Ouăle se mixează până când îşi dublează volumul, se adaugă laptele, uleiul de floarea-soarelui, sarea şi piperul. Se presară făina cernută, amestecată cu praful de copt, se mixează, apoi se adaugă legumele rase şi varza tăiată. Se pun feliile de salam, parmezanul şi cubuleţele de caşcaval.

Se adaugă pătrunjelul tocat şi se amestecă bine cu o lingură. Se pune compoziţie în forme de brioşe unse cu ulei, se introduc în cuptor şi se coc timp de 25-30 de minute la foc mediu spre iute.

Briose cu salam.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • briose cu salam

1 comentariu

  1. Foarte bune aceste briose cu salam. Eu le-am facut cu salam de Sibiu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.