Briose cu rubarba si migdale

Printeaza

Briose cu rubarba si migdale din: rubarba, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale, sare, margarina, zahar vanilat, oua, suc de portocale, lapte.

Ingrediente:Briose_cu_rubarba_si_migdale

  • 450 g rubarba
  • 300 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 30 g migdale tocate
  • 1 praf sare
  • 150 g margarina
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 3 linguri suc de portocale
  • 3 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se curăţă rubarba, se spală şi se taie bucăţi. Se tapetează formele de brioşe cu suporturi de hârtie. Se încinge cuptorul la 200°C. Se amestecă într-un castron făina cu praf de copt, bicarbonat, migdale tocate şi un praf de sare.

In alt castron se amestecă margarina cu zahăr tos, zahăr vanilat, ouă, suc de portocale şi lapte. Se adaugă ingredientele uscate peste cele umede şi se frământă rapid aluatul. Se înglobează rubarba şi se repartizează aluatul în forme; se coc brioşele cca 20-25 min.

Se scot şi se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Se servesc eventual pudrate cu zahăr.

Briose cu rubarba si migdale

Briose_cu_rubarba_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.