Briose cu prune – usor de preparat

Printeaza

Briose cu prune din: prune, unt, oua, zahar, iaurt, faina, praf de copt, esenta de rom.

Ingrediente:Briose_cu_prune

  • cateva prune
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă ouăle bătută bine cu zahărul şi untul până obţii o cremă omogenă.

Adaugă treptat iaurtul şi puţină esen¬ţă de rom.

După ce s-au încorporat, presară făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt.

Compoziţia astfel obţinută, toarn-o în formele de brioşe unse cu unt şi tapetate cu făină.

Din loc în loc, aşază felii subţiri de prune.

Coace la cuptor aproximativ 30 de minute.

Scoate-le din forme după ce s-au răcorit puţin.

Briose cu prune

Briose_cu_prune

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.