Briose cu pere si scortisoara

Printeaza

Briose cu pere si scortisoara din: faina, zahar tos, praf de copt, lapte, ulei, oua, pere, migdale, scortisoara, sare, zahar vanilinat, ciocolata.

Ingrediente:Briose_cu_pere_si_scortisoara

  • 240 g fiana
  • 150 g zahar tos
  • un pliculet praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • doua oua
  • 4 pere
  • 100 g migdale
  • doua lingurite cu scortisoara
  • un sfert de lingurita cu sare
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • ciocolata

 

Mod de preparare:

Perele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe şi se taie cubuleţe. Se topesc într-o cratiţă 50 g zahăr tos, se adaugă puţină apă, o linguriţă cu scorţişoară şi perele. Se prăjesc la foc mic până se înmoaie şi a scăzut sosul format, se iau de pe foc şi se lasă la răcit.

Intr-un bol se amestecă uleiul cu laptele dulce rece, sarea, ouăle şi scorţişoara rămasă. Se adaugă zahărul tos rămas, zahărul vanilinat şi se mixează două minute. Se adaugă făina şi praful de copt, se mixează până se omogenizează, apoi se adaugă migdalele tocate mărunt şi perele răcite.

Se amestecă cu o lingură, se pune compoziţie în forme de brioşă din hârtie unse cu ulei şi aşezate pe o tavă de copt. Se introduc in cuptorul incins si se coc la foc mediu 20-25 de minute.

Cand s-au racit se pot decora cu ciocolata topita la bain marie.

Briose cu pere si scortisoara

Briose_cu_pere_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.