Briose cu paste, busuioc si smantana

Printeaza

Briose cu paste, busuioc si smantana din: paste scurte, sare, roşii uscate marinate în ulei, ouă, smântână dulce, smântână fermentată, parmezan, seminţe de floarea-soarelui, busuioc, piper.

Briose_cu_paste_busuioc_si_smantana

Ingrediente:

  • 200 g paste scurte (scoici, pipete)
  • sare
  • 6 jumătăţi de roşii uscate marinate în ulei
  •  3 ouă
  • 100 ml smântână dulce
  • 100 g smântână fermentată
  • 2 linguri parmezan proaspăt ras
  •  3 linguri seminţe de floarea-soarelui decojite şi sărate
  • 2 linguri frunze de busuioc tocate
  • piper asortat proaspăt râşnit

 

Mod de preparare:

Se pun pastele în apă clo­cotită cu sare şi se fierb al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se taie roşiile cubuleţe.

Se separă 1 ou şi albuşul se bate spumă cu un praf de sare. Restul de ouă se bat cu smântână şi parmezan. Se adaugă pastele, seminţele şi busuiocul, apoi roşiile, pipe­rul şi albuşul bătut.

Compoziţia se repartizează în forme tapetate cu hârtie de copt şi se coace cca 25 min. în cuptorul încins la 170 °C. Se servesc fierbinţi sau reci.

Briose cu paste, busuioc si smantana

Briose_cu_paste_busuioc_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.