Briose cu nuci si crema de cafea

Printeaza

O reteta de briose cu unt, zahar muscovado, faina, oua, cafea instant, nuca si mascarpone. Un desert ce va fi apreciat de iubitorii de cafea de pretutindeni

Ingrediente:Briose cu nuci si crema de cafea

  • l00 g unt, foarte moale
  • l00 g zahăr muscovado
  • l00 g făină
  • 2 ouă mari
  • 2 linguriţe cafea instant, amestecată cu lOOml apă clocotită, şi apoi răcită
  • 25 g nucă, tăiată,  12 jumătăţi pentru decor

pentru crema:

  • 200 ml mascarpone
  • 2 linguri zahăr muscovado light

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C/aercald sau 160°C şi se plasează grătarul cuptorului pe mijloc. Se pun hârtioare suport pentru brioşe în 12 forme speciale. Se bat untul, zahărul, făina şi ouăle cu 4 linguriţe din amestecul de cafea şi un praf de sare, până se obţine un amestec cremos. Se încorporează nucile tăiate.

Cu o lingură se pune aluat în forme (începeţi cu câte o lingură plină pentru fiecare formă, apoi completaţi – astfel vor fi toate egale). Se coc 18-20 de minute până devin aurii şi elastice. Se lasă să se răcorească în forme câteva minute, apoi se scot din forme şi se lasă pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet

Se pune mascarpone într-un castron mare, se adaugă 3 linguriţe din amestecul de cafea şi zahăr şi se amestecă bine. Se pune câte o porţie de cremă pe fiecare brioşă şi se decorează cu câte o jumătate de nucă. E indicat a se pune crema de cafea pe brioşe cu scurt timp înainte de servire.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.