Brioşe cu nectarine şi zmeură

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu:oua, zahar, cacao, praf de copt, lapte dulce, unt, nectarine, zmeura, miere, amidon, scortisoara, sare, frisca.

Ingrediente:Briose_cu_nectarine_si_zmeura

  • două ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 100 g cacao
  • un pliculeţ praf de copt
  • 160 ml lapte dulce
  • 150 g unt
  • 4 nectarine
  • 300 g zmeură
  • 100 ml miere
  • o linguriţă cu amidon
  • o linguriţă cu scorţişoară
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • frişcă

Mod de preparare:

Ouăle se pun într-un bol împre­ună cu zahărul tos şi sarea, se mixează până îşi dublează volu­mul, apoi se adaugă laptele dulce călduţ.

Se toarnă untul topit şi răcit, se adaugă cacaua, jumătate din cantitatea de scorţişoară, praful de copt şi făina. Se mixează până se omogenizează amestecul, se adaugă nectarinele spălate şi tăiate cubuleţe.

Se amestecă, se pune com­poziţie în forme de brioşe unse cu unt şi aşezate pe o tavă, se introduc în cuptorul încins şi se coc 20-30 de minute la foc potrivit, încercând dacă sunt gata cu aju­torul unei scobitori.

Zmeura se spală, se scurge de apă şi se pune într-o oală împreună cu mierea, scorţişoara rămasă şi amidonul. Se pasează cu o furculiţă şi se fierbe până scade puţin compoziţia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.