Briose cu masline si cascaval

Printeaza

Briose cu masline si cascaval din: faina, lapte, masline, cascaval, ulei, praf de copt, oua, sare.

Ingrediente:Briose_cu_masline_si_cascaval

  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 100  masline verzi fara samburi
  • 250 g cascaval
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, cerni faina, adaugi praful de copt si sarea. Separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amesteci cu laptele si cu uleiul, iar albusurile le bati spuma. Pui in compozitia de galbenusuri 200 g cascaval dat prin razatoare, cele doua feluri de masline taiate feliute, adaugi in ploaie faina si le amesteci.  La final incorporezi usor albusurile batute spuma.

Tapetezi formele de brioşe şi torni din aluat astfel încât să umpli o treime din volumul lor. Presari peste ele şi restul de caşcaval ras. Coci brioşeleîn cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de 25-35 de minute. Le poţi servi reci sau calde. Dacă vrei, le poţi de­cora cu frunze de busuioc.

Briose cu masline si cascaval

Briose_cu_masline_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.