Briose cu marar si cuscus

Printeaza

 

Ingrediente:Briose cu marar si cuscus

  • 200 g cuşcuş
  • 250 g brînză de vaci
  • 150 g parmezan
  • 250 ml smiîntînă
  • 3 ouă
  • o legătură de mărar
  • praf de copt
  • 500 g roşii cherry
  • ulei de măisline
  • oţet bal­samic
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
  • unt pentru forme
  • smînttînă
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mai mare se pun smîntînă, brînză de vaci, parmezanul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, sare şi piper după gust.

Mărarul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Se presară peste celelalte ingrediente, se adaugă ouăle şi cuşcuşul, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt şi se amestecă. Se ung cu unt forme de brioşe, se pune compoziţie şi se nive­lează. Se introduc în cuptor şi se coc timp de 25-30 de minute la foc potrivit.

Se lasă să se răcească cinci minute în formă ca să nu se rupă, apoi se scot pte un grătar şi se lasă să se răceasscă.

Roşiile cherry se spală, se scurg de apă ş;i se taie ju­mătăţi. Se amestecă cu, ulei de măsline, oţet ballsamic, sare, busuioc proaspăt tocat şi se servesc alături de briioşe. Se mai pot servi cu un sos din smîntînă, usturoi pisat şi busuioc tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.