Briose cu mălai
PrinteazaBriose cu mălai
Ingrediente:
- 275 g făină
- 200 g mălai
- un pliculeţ de praf de copt
- sare
- 200 g unt
- 200 g zahăr tos
- două pliculeţe de zahăr vanilinat
- 3 ouă
- 200 ml lapte dulce
- o portocală
- 100 g cireşe confiate
- gem sau dulceaţă de cireşe
Preparare:
Untul se pune la topit într-un ibric împreună cu zahărul tos şi un praf de sare. Când nu se mai simt cristalele de zahăr se ia untul de pe foc şi se lasă la răcit.
Ouăle se pun într-un vas mai mare şi se mixează cu zahărul vanlinat până când îşi dublează volumul.
Se adaugă untul, laptele dulce în care s-a dizolvat praful de copt, sucul şi coaja rasă de portocală.
Cireşele se împart în două: o parte se toacă mărunt, iar o parte se păstrează pentru decor. Se pun cireşele tocate peste celelalte ingrediente, se adaugă făina şi mălaiul cernute.
Se mixează bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se ung formele de brioşă cu unt şi se toarnă compoziţia. în mijlocul fiecărei brioşe se pune câte o cireaşă, se introduc formele în cuptor şi se coc 35-40 de minute la foc potrivit.
Briose cu mălai
Pofta buna!
N-am facut briose cu malai; as putea incerca.