Briose cu mălai

Printeaza

Briose cu mălai

Briose cu mălai

Ingrediente:

  • 275 g făină
  • 200 g mălai
  • un pliculeţ de praf de copt
  • sare
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • două pliculeţe de zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • o portocală
  • 100 g cireşe confiate
  • gem sau dulceaţă de cireşe

Preparare:

Untul se pune la topit într-un ibric împreună cu zahărul tos şi un praf de sare. Când nu se mai simt cristalele de zahăr se ia untul de pe foc şi se lasă la răcit.

Ouăle se pun într-un vas mai mare şi se mixează cu zahărul vanlinat până când îşi dublează volumul.

Se adaugă untul, laptele dulce în care s-a dizolvat praful de copt, sucul şi coaja rasă de portocală.

Cireşele se împart în două: o parte se toacă mărunt, iar o parte se păstrează pentru decor. Se pun cireşele tocate peste celelalte ingrediente, se adaugă făina şi mălaiul cernute.

Se mixează bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se ung formele de brioşă cu unt şi se toarnă compoziţia. în mijlocul fiecărei brioşe se pune câte o cireaşă, se introduc formele în cuptor şi se coc 35-40 de minute la foc potrivit.

Briose cu mălai

Briose cu mălai.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am facut briose cu malai; as putea incerca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.