Briose cu legume si verdeata

Printeaza

Briose cu legume si verdeata din: oua, iaurt, ulei, faina, praf de copt, porumb, mazare, sare, piper, boia, masline, ceapa, ardei, salam, cascaval, patrunjel.

Ingrediente:Briose cu legume si verdeata

  • 2 ouă
  • 1 cană iaurt
  • 1/4 cană ulei
  • 2 căni făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguri boabe de porumb din conservă
  • 1 lingură mazăre boabe fiartă
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 1 ardei roşu
  • 50 g salam
  • 50 g caşcaval
  • 10 măsline kalamata
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • piper negru măcinat
  • boia

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 200 ml. Tapetezi cu hârtii cerate, speciale, tava pentru brioşe.

Dacă ai o tavă pentru brioşe mici, vei obţine 24 de bucăţi, dacă forma e pentru brioşe mai mari, numai 12.

Tai salamul şi caşcavalul în cubuleţe, iar măslinele în fâşii, îndepărtându-le sâmburii.

Cureţi şi speli ardeiul şi ceapa şi le toci mărunt. Scurgi în strecurătoare porumbul şi mazărea conservate şi le treci printr-un jet de apă rece, după care le laşi din nou să se scurgă.

Amesteci într-un castron făina cernută împreună cu praful de copt, sarea, piper şi boia după gust.

Intr-un vas încăpător, mixezi ouăle cu un praf de sare, adaugi uleiul şi iaurtul şi continui să le amesteci cu mixerul.

Pui treptat amestecul de prafuri şi toate legumele, verdeaţa, măslinele, salamul şi caşcavalul. Amesteci până la omogenizare.

Umpli cu compoziţie trei sferturi din volumul fiecărei forme pentru brioşe. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 25 de minute, până se rumenesc uşor pe margini.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.