Brioşe cu gutui şi nuci

Printeaza

Brioşe cu gutui şi nuci

Brioşe cu gutui şi nuci

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • două linguriţe de praf de copt
  • 200 g unt
  • 3 ouă
  • două gutui
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 g nuci
  • 30 g stafide
  • 30 g muguri de pin
  • un vârf de cuţit de sare
  • o linguriţă de esenţă de vanilie
  • frişca
  • cremă de vanilie
  • 150 g zahăr

Preparare:

Gutuile se curăţă de seminţe, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se călesc în 75 g unt. Făina se cerne şi se amestecă bine cu praful de copt. Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos şi sarea.

Se mixează până când îşi dublează volumul, se adaugă laptele dulce şi făina. Se amestecă, se adaugă nucile tocate mărunt, mugurii de pin şi stafidele. Se presară gutuile răcite, esenţa de vanilie şi se amestecă. Se pun formele de hârtie într-o tavă, se toarnă compoziţie în ele şi se introduce tava în cuptor.

Se coc timp de 15-20 de minute la foc mediu, se scot din tavă şi se lasă să se răcească puţin. Se scot din formele de hârtie şi se servesc imediat sau se lasă să se răcească complet.

Brioşe cu gutui şi nuci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.