Briose cu glazura alba

Printeaza

Briose cu glazura alba din: oua, ulei, iaurt, faina, praf de copt, zahar, cacao, sare, coaja de lamaie, suc de lamaie, lamaie.

Ingrediente:Briose_cu_glazura_alba

  • 2 oua
  • 200 ml ulei
  • 300 ml iaurt
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • sare
  • coaja si sucul de la 1 lamaie

Ingrediente pentru glazura:

  • 300 g zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Bati ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugi uleiul, putin cate putin, apoi iaurtul, sucul si coaja de lamaie, sare, faina cernuta si praful de copt.

Imparti compozitia in doua parti si intr-una dintre ele adaugi cacaua cernuta si amestecata foarte bine. Ungi cu unt formele de briose si torni compozitia.

Incingi cuptorul si dai formele cu briose la copt, la foc mediu. Cand sunt gata, lasi formele timp de 10 minute sa se racoreasca, apoi scoti briosele din forma.

Pregatesti glazura, pui intr-o cratita foarte curata zaharul pudra, amesteci cu o lingurita de lemn pe foc foarte mic, cu albusurile si cu 1 lingura de zeama de lamaie. Dupa ce s-a omogenizat bine glazura, o torni calda peste briose si le ornezi cu ciocolata.

Briose cu glazura alba

Briose_cu_glazura_alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.