Briose cu gem de prune

Printeaza

Briose cu gem de prune din: oua, zahar, unt, smantana, faina, praf de copt, gem de prune, zahar vanilat, portocala.

Ingrediente:Briose_cu_gem_de_prune

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 40 g unt
  • 200 ml smântână
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • câteva linguri de gem de prune
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1/2 portocală.

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, pui ouăle, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de portocală. Mixezi foarte bine, apoi adaugi pe rând, untul topit şi răcit, smântână şi, la final, făina ames­tecată cu praful de copt. Omogenizezi compoziţia şi o repartizezi în formele de brioşe unse cu ulei sau cu unt şi tapetate cu făină. în mijlocul fiecărei brioşe, pui o  linguriţă rasă de gem.

Dai la cuptor circa 25 de mi­nute. Poţi glazura brioşele cu ciocolată după ce sunt scoase de la cuptor.

 

Briose cu gem de prune

Briose_cu_gem_de_prune

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.