Briose cu gem de afine si crema de vanilie

Printeaza

Briose cu gem de afine si crema de vanilie din: gem de afine, unt la temperatura camerei, făină, zahar, oua, praf de copt, esneta de vanilie, sare, unt, zahar pudra vanilat, lapte.

Ingrediente:Briose_cu_gem_de_afine_si_crema_de_vanilie

  • 100g de gem de afine
  • 175g de unt la temperatura camerei
  • 175g de făină
  • 175g de zahăr
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 fiolă de esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de unt, pentru cremă
  • 125g de zahăr pudră vanilat
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C şi se tapetează o formă de brioşe cu hârtii, într-un castron se amestecă ingredientele uscate, peste care se adaugă untul tăiat cubuleţe, ouăle şi vanilia şi se omogenizează cu un mixer.

Se toarnă compoziţia în formele de brioşe tapetate cu hârtii şi se coace timp de 20-25 de minute, sau până când scobitoarea iese curată. Se lasă să se răcească.

Se prepară crema, amestecând zahărul cu untul şi laptele până când compoziţia este fină şi omogenă. Când s-au răcit brioşele, se ornează cu cremă şi gem de afine.

Briose cu gem de afine si crema de vanilie

Briose_cu_gem_de_afine_si_crema_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.