Briose cu dovleac si nuci

Printeaza

Briose cu dovleac si nuci din: dovleac, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, nuci, scortisoara, ulei.

Ingrediente:Briose_cu_dovleac_si_nuci

  • 400 g dovleac
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 300 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri nuci
  • o lingurita scortisoara
  • 150 ml ulei

 

Mod de preparare:

Se taie dovleacul în cuburi cât mai mici, care se mixează şi se amestecă apoi cu zahărul, ouăle, sarea, făina, praful de copt, nucile măruntite şi scorţişoara. Se amestecă foarte bine si, la final, se pune uleiul.

Se umplu formele de copt pe trei sferturi şi se dau la cuptor pentru 25 de minute. Se lasă să se răcească pe « jţj un grătar şi apoi se scot din forme.

Briose cu dovleac si nuci

Briose_cu_dovleac_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.