Briose cu dovleac si nuci
PrinteazaBriose cu dovleac si nuci din: dovleac, zahar, oua, sare, faina, praf de copt, nuci, scortisoara, ulei.
- 400 g dovleac
- 300 g zahar
- 4 oua
- un praf de sare
- 300 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri nuci
- o lingurita scortisoara
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Se taie dovleacul în cuburi cât mai mici, care se mixează şi se amestecă apoi cu zahărul, ouăle, sarea, făina, praful de copt, nucile măruntite şi scorţişoara. Se amestecă foarte bine si, la final, se pune uleiul.
Se umplu formele de copt pe trei sferturi şi se dau la cuptor pentru 25 de minute. Se lasă să se răcească pe « jţj un grătar şi apoi se scot din forme.
Briose cu dovleac si nuci
Pofta buna!