Briose cu cirese

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu: faina, cirese din compot, miere, unt, zahar, oua, scortisoara, praf de copt, esenta de rom, sare.

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 500 g cireşe din compot
  • 350 g miere
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 1 plic cu praf de copt
  • esenţă de rom
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune mierea pe foc. Când începe să fiar­bă, adaugă untul şi lasă să se topească. Presară zahărul, puţină scorţişoară şi un praf de sare.

După ce s-a răcit, adaugă ouăle, unul câte unul. Incorporează făina amestecată cu praful de copt.

Adauge esenţă de rom şi cireşele fără sâmburi şi scurse bine. Compoziţia astfel obţinută toarn-o în forme de brioşe unse cu unt şi tapetate cu făină.

Coace la foc potrivit 30-40 de minute. Scoate-le din forma numai după ce s-au răcorit.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar azi am gustat niste briose delicioase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.